שימוש בשעון חכם בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/11/20 19:44 ט בכסלו התשפא

שאלה

שאלתי אתמול שאלה:

"שלום רב כבוד הרב, ותודה על העזרה.

הוצע לי להשתתף במחקר רפואי שמטרתו שיפור ואבחון מוקדם של מחלות נשימתיות ודלקת גרון. לצורך השתתפות עלי לענוד באופן קבוע שעון חכם ולענות על סקרים יומיים.

האם מתור להשתמש בשעון הזה בשבת לצורך המחקר?

תוכן התשובה:

שלום וברכה

כדי לענות אני צריך להבין טוב יותר:

מה עושים עם השעון החכם בשבת ?

עד כמה חיוני שאתה תשתתף (האם יש בך משהו מיוחד מבחינה רפואית) ?

כל טוב"

להלן הבהרות:

מדובר במחקר שמטרתו "שיפור ואבחון מוקדם של מחלות נשימתיות (כמו קורונה ושפעת) ודלקת גרון."

הנסיינים יצטרכו לענוד שעון חכם שדוגם דופק, שריפת קלוריות, מספר צעדים וכיוצא בזה. (אני לא יודעת איזה מהנתונים חשובים למבצעי המחקר). הנתנים ייאספו על ידי מבצעי המחקר. מן הסתם גם בשבתות. בנוסף ימלאו הנסיינים מידי יום שאלון.

אין בי שום דבר מיוחד, פרט להיות לכך שאני בגיל המתאים ומוכנה להשתתף (ולקבל במתנה את הצמיד החכם באותה הזדמנות.)

זה השעון שינתן במחקר

https://www.garmin.co.il/product/197

תודה

בתיה

תשובה

שלום וברכה

אם היה צורך לקיים את המחקר הזה באופן רציף, בלי להרפות וכדו' - היה מקום לבחון האם הדבר מותר, בשל העובדה שביסודו של דבר הוא מפתח אפשרויות למניעת פיקוח נפש.

אולם אני מבין מתיאור המחקר שאפשר לקיימו גם כשהוא מתקיים לאורך ששה ימים בשבוע. אם אכן זה כך - אני מתקשה לראות מדוע יהיה מותר לענוד שעון חכם כאשר המטרה היא שהוא יופעל בשבת על ידי פרמטרים גופניים, והנתונים שנאספים ביוזמה לכתחילה יהיו נתונים שאותם יעבדו.

כל טוב