שימוש במקום עבודה בשביל צרכים אישיים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 14/12/21 13:49 י בטבת התשפב

שאלה

שלום הרב!

אם אני התנדבתי באיזשהו מקום (ועדיין מתנדב בו בתור תפקיד מרחוק, כי עברתי מקום), האם אני יכול להשתמש בדברים של המקום (כמו מדפסת, מכונת למינציה וכו) בשביל צרכים אישיים שלי / בשביל חברים שלי?

האם זה שונה כאשר המקום אמר לי פעם שאני יכול להשתמש בו מתי שאני רוצה בשבילי?

תודה רבה!

תשובה

לשואל שלום,

דינים אלו תלויים במנהג המקום והסיכום עם המעסיק. מקובל שמותר להדפיס דף או שניים לצרכים אישיים מדי פעם ובעל הבית לא מקפיד. מאידך אם מדובר בהדפסה מרובה וכד' - יש לשאול את המעסיק אם הוא מאשר.

(מקור: שולחן ערוך חושן משפט סימן שנט סעיף א)