שימוש בכיריים כרמיות ביום טוב

חדשות כיפה רבני בית הלל 15/11/17 10:58 כו בחשון התשעח

שאלה

שלום רב,

יש לי כיריים כרמיות של חברת siemens ורציתי לדעת כיצד ניתן להשתמש בהם ביום טוב אשמח לפירוט בתודה וערב טוב

תשובה

שלום וברכה,

כיריים קרמיות פועלות בעצם כמו כל כיריים אחרות, אין הבדל בין אם הן מופעלות בגז או בחשמל.

ולכן, אם כל הפעולות לבישול מתוכננות מערב יום טוב (כיוון שעון שבת המדליק את הכיריים ומכבה אותן, ביטול חיישנים אם קיימים וכיסוי הכפתורים) ולא נעשה כל פעילות נוספת בכיריים ביום טוב, כגון חיישן שמופעל מחמת הנחת הסיר, או כל פעולה כזו או אחרת, הרי שהדבר מותר, אולם אם נעשית איזו שהיא פעולה חשמלית בהנחת הסיר או הסרתו, הרי שהדבר אסור.

חג שמח

התשובה התקבלה מהרב ירוחם שמשוביץ רב מרבני בית הלל