שידוכים והתמודדויות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/01/22 10:26 יד בשבט התשפב

שאלה

שלום וברכה הרב יש לי שאלה די אישית אני כבר בחור בגיל השידוכים ואני כבר נפגש אבל יש לי בעיה גדולה בשמירת העיניים והוצאת זרע לבטלה כבר מגיל צעיר ועד היום אני מנסה וההרגל חוזר לפעמים ואני מרגיש רע עם עצמי ניסתי את כל השיטות אבל לא עזר דרך אגב אני בחור דתי השאלה שלי האם להפסיק להפגש ואם כן עד מתי ואילו פתרונות יש לרב ?

תשובה

שלום

ביחס להתמודדות אני ממליץ לקרוא את התשובה הבאה, וכן את התשובות שמוזכרות בה (וכך הלאה). יש שם דברים חשובים ועצות טובות.

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/-%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%9C%D7%94-%D7%96%D7%A8%D7%A2/

אם אתה לא מצליח להתמודד לבד, אני מציע לפנות לסיוע מקצועי מהתחום הרגשי. נראה לי שאפשר להתייעץ עם אתר 'עבודה בעיניים' או עם המכון הישראלי למשפחה.

לגבי השידוכים - אני לא חושב שנכון להפסיק להיפגש בגלל זה. זו התמודדות שמלווה אנשים רבים, כולל אנשים נשואים.

אני לא חושב שזו הטעייה להיפגש כך, כי דרך העולם שיש התמודדויות. נכון שאם זה דבר שחלילה יימשך, אז יהיה נכון לבחון לאחר החתונה במה נכון לשתף ובמה לא, אבל לא בגלל זה מפסיקים את הניסיון להקים בית.

בהצלחה רבה