שידוך לאדם מבוגר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/10/20 23:37 ז בחשון התשפא

שאלה

האם מותר להציע לבחורה בחור לא מוצלח שלא ניראה טוב.... טיפה מגמגם וגם חיי בעניות וללא אמצעים מינימלים לבניית קשר בריא עם אישה.

האם השדכן יישא בתוצאות אם האישה תתאכזב משידוך כזה?

בנוסף במידה ואם הדבר יתגלה לפני השידוך סביר להניח שהבחור לא יתחתן אף פעם ... אף אישה לא אוהבת לשמוע חסרונות טרם המפגש.

האם ירידה בחשק המיני של הבחור בעקבות הגיל מעל 45 ואין און בריא בשביל להגיע לזיקפה חזקה וקבועה ליחסים סדירים עם האישה....האם מותר להסתיר פרט זה?

האם הבחור צריך לספר את זה שהוא לא חזק מינית בשביל לחיות עם אישה... האם בעייה בזיקפה בעקבות גיל זה בעייתי?

תודה

תשובה

שלום

א. יש לומר אמת, ולתאר את מצבו לאשורו

ב. אם מדובר בדבר חריג לגילו, יש לומר שיש לו עיכוב מסויים בתחום

שדכן הגורם בכוונה לנישואין של רמיה וצער, מקח טעות וכאב, ישא באחריות לכך.

כל טוב