שידוך בבית קפה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 03/11/20 16:16 טז בחשון התשפא

שאלה

בס"ד.

אני בחור דתי. הבחורה לוחצת להיפגש פגישה ראשונה בבית קפה לטענתה זה המקום הטוב ביותר.

אני לא רואה את זה ככה. מבחינתי זה לא צנוע לדבר ליד אנשים נוספים דברים אישיים .

בנוסף עבורי זה מאוד רשמי ופורמלי כזה לשבת עם אישה בבית קפה עוד טרם היא לטעמי ויש מציאת חן מינימלית.

האם אני צודק?

( במובן הכספי לא ראיתי לנכון כל בחורה שמציאה לי להפגש הדבר חייב להסתיים בהוצאה כספית בבתי קפה).

יש עניין נוסף מראית עין... לא מעוניין שאישה טרם אני יודע מה טיב הקשר בינינו אסתובב איתה ואחר כך אם אפגוש אנשים שמכירים אותי אתבייש ולא אדע מה אשיב להם.. בכל זאת דייט ועוד דייט וכו.. החלטתי שזה לא במקום בתי קפה בשביל להכיר בחורה.

אשמח להתייחסות.

תשובה

לשואל שלום,

ראשית נברכך בזיווג הגון משורש נשמתך עוד השנה. אמן.

פגישה ראשונה בבית קפה זו בקשה לגיטימית בהחלט.

מהצד של האישה, עוד לא בניתם מערכת של אמון, והיא מעדיפה להיפגש במקום ציבורי.

רוב הזוגות שאני מכיר, נפגשו בפעם הראשונה במקום בו יש רבים עוברים ושבים.

אם רוצים מעט פרטיות, אפשר לנסות בבית קפה שנמצא בלובי של מלון. הוא בדרך כלל יותר שקט.

בכל אופן, אין לחשוש מ'מה יגידו' או 'מה יחשבו', זה דבר שבשגרה שבחור יוצא עם בחורה, ומי שרואה ויש לו טיפה הבנה במציאות, מבין את הסיטואציה לאשורה.

לכן למעשה, אין שום פגם בפגישה בבית קפה.

בהצלחה בהקמת בית נאמן וכשר בישראל. ה' יאיר דרכך.