שדים ומזיקין

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/07/21 23:33 כב באב התשפא

שאלה

כבוד הרב,שלום רב. זה חודשיים-שלושה שאני סובלת מתעלולים של יד נעלמת. הדוג' רבות מספור אך לרוב הם נחלקות ל2 סוגים של פעולות:

1. העלמת חפצים כגון משקפי הראיה שלי, המגבת שלי, הגומיות לשיער וכן כל חפץ שאני מרבה לגעת בו או שנגעתי בו לאחרונה.

ההיעלמות של החפץ לרוב קצרה מאוד ושבה להופיע באותו מהירות בה נעלמה. דוג': גומיות שאני "עונדת" תדיר על מרפק היד נעלמו ובדיוק כשתהיתי לאן וחשבתי -טוב,אולי שכחתי אותן כשהתקלחתי, הן שבו והופיעו כמטה קסם על מרפק היד או משקפיים שאני שמה ליד מיטתי בלילה יכולות להיעלם למשך מס' שניות ולאחר שאני מגששת למקום הקבוע ומגלה שהם אינן שם ועוברות לחפש במקום אחר, כאשר אשוב לחפש , אחרי מס' שניות ,במקום הקבוע, אגלה שהם שבו לשם, כאילו היו שם מאז ומעולם.

2.לחישות של שמי, בעיקר כאשר אני שוכבת במיטה ואומרת קריאת שמע (שלפי הבנתי,אמור דווקא להגן ולהרחיק מזיקין)

תגובותי לעניין מתחלפות בין הכחשה והתעלמות, בתקווה שזו עייפות או שכחה וחוסר ריכוז לבין פחד וחרדה מכך שאני נרדפת וסובלת מאותן הצקות ותעלולים ואני כבר ממש אובדת עצות!

ניסיתי לקרוא תהילים , לתת צדקה כפי יכולתי ולהקפיד על דברים הלכתיים נוספים (לאחרונה נפלתי ולא שמרתי שבת כבעבר או התפללתי ביומיום) אבל שום דבר לא עוזר וה"תופעה" המטרידה נמשכת..

לידע כללי , אציין שאני באה מבית דתי, הולכת בצניעות , שומרת על האיסורים אך לאחרונה אני מתרחקת אבל מעולם לא הפרתי חוקים הלכתיים נוספים מלבד שבת, שאותה אני משתדלת מאוד לשמור כבעבר. בנוסף,קראתי שישנה הלכה/המלצה שלא ללכת יחידים בימי רבעיות ושישיות (רביעי ושישי,אם הבנתי נכון) כיוון שאלו ערבי פורענות וגם על זה לא הקפדתי.

שאלותי לרב הן -

האם אני זו שיצרתי את השדים בעוונותי-אי שמירת שבת, אי הקפדה על תפילות מסוימות בבוקר או בשבתות, או אולי כיוון שהלכתי לבדי באותם ערבי פורענות? האם יש אפשרות לדעת מדוע הם נטפלים דווקא אלי,מאיזו סיבה?

האם עלי לחזור בתשובה או להקפיד על שבת יותר או על איסור הלכתי אחר, על מנת שהתופעה תיפסק?

האם ידוע לרב על מענה ספציפי נוסף,מלבד עצתו, שאליו אוכל לפנות?

תודה , הרב. מחכה בקוצר רוח לתשובה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אני מצטרף ותגובת ההכחשה שלך ותומך בה.

גם אם אני ואת לא יודעים בדיוק להסביר את מה שקורה, אני אומר לך בצורה ברורה - לא מדובר בשדים או במזיקים.

ההסבר האמיתי יכול להיות או במציאות ומכך שאת לא שמה לב או מצב רגש-נפשי כלשהו שגורם לתחושות הללו.

אני הייתי מציע לך לחפש סיוע מקצועי של מישהו/י שמטפלת ומסייע בתחום הרגשי.

לגבי החזרה בתשובה - בוודאי שצריך להתאמץ בכל מה שאפשר, בל אני לא חושב שזה קשור באופן ישיר לתופעות שתיארת.

כל טוב ובהצלחה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן