שדה של הקדש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/11/21 20:08 כד בכסלו התשפב

שאלה

האם מותר להקדיש שדה כאשר הוא קמה, לקצור אותו(כשהוא לא חייב בפאה) לפדות אותו אחרי קצירה(ולהוסיף עוד חומש), בשביל התחמקות מפאה?(שיצא לבעל השדה רווח כלכלי מזה)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הוא יהיה חייב גם בפאה כיוון שפאה חלה במחובר ותלוש ועל כן אפילו שקצר בידי ההקדש, אבל כיוון שהוא קיבל את התבואה בחזרה (לאחר שפדה אותה) א"כ חל עליה חיוב פאה מחודש, לכן נראה שלא נמלט מחיוב הפאה אפילו שהיה ביד הקדש בפרק זמן מסויים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ