שבת חתן

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 27/12/18 00:20 יט בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עתיד להינשא בקרוב וברצוני לתכנן את עלייתי לתורה. אבי יוצא עדות אשכנז והחלטתי לעלות לתורה לפני החתונה. אך... בן משפחה מדרגה ראשונה לא יהיה בארץ שבועיים לפני החתונה ועל כן רציתי לשאול האם אפשר לקיים שבת חתן 3 שבועות לפני החתונה או שמא יש מניעה הלכתית לכך?

בנוסף, האם בשבת עצמה ניתן לעלות לתורה בתפילת המנחה?

תודה ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה ומזל טוב,

אינני מכירכם כמובן, ולכן אני עונה כללית, לכלל הקוראים, שבאים מרקעים מגוונים:

דבר ראשון שצריך להקפיד בכל שבת חתן/שבת בר מצווה/שלום זכר שהיא היא לא להכשיל את המוזמנים בנסיעה בשבת. כלומר- למצוא מקום אירוח שבו כל המוזמנים יוכלו לשבות במהלך השבת כולה. זה השיקול הכי חשוב הן בקביעת מיקום השבת חתן, והן בקביעת מועדה. אם בלתי אפשרי לסדר את זה עדיף לא לעשות שבת חתן כלל, ולהסתפק בעליה לתורה בפני ציבור מתפללי בית הכנסת הרגיל.

לעניין שאלתך- ניתן לפתור את הבעייה בקלות- תעשו את המסיבה הגדולה 3 שבועות לפני, בכדי לכבד את הקרוב, ואילו בשבת שלפני החתונה תעלה שוב לספר תורה, בפני מתפללי בית הכנסת הרגילים. לעניות דעתי אין בעיה לעלות בתפילת המנחה, בתנאי שכל העולים שומרי שבת. (בבוקר אם עולה מי שאינו שומר שבת ניתן להוסיף מוסיף כנגדו).

שיהיה במזל טוב ובשורות טובות