שבת בשטח בצבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/21 21:46 יג בחשון התשפב

שאלה

שלום

אני וחברי היחידים שדתיים פה ואנחנו עומדים להיות בשבת בשטח. כלוחמים, עלינו להיות עם הנשק וכחובשים עלינו להיות זמינים בטלפון.

1. איך עלינו לנהוג מבחינת הזמינות הטלפונית?

2. אין לנו עירוב פה בשטח - זה בעייתי? איך לנהוג?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לכם שבת שאתם ממלאים בה את ייעודה - מנוחת אמת ואמונה, מנוחת שלום ושלווה.

אם יש לכם רב צבאי - טוב שהוא יעסוק בזה, כי הוא ממונה על כך, והוא גם מכיר את המציאות טוב ממני.

ואם אין -

לא הבנתי כל כך טוב את השאלה.

בוודאי שאתם צריכים להיות זמינים בטלפון, ועל כן עליכם לשאת אותו כל הזמן. גם במקום בו אין ערוב.

בהחלט בעייתי שאין ערוב, ובשל העובדה שמדובר בכרמלית, צריך לנסות ולטלטל דרך מקום פטור.

אולם בכל מקרה - המכשיר צריך להיות צמוד אליכם.

כל טוב ושבת שלום

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן