שבועה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/12/21 12:10 כז בכסלו התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב.

מלפניי כמה שנים נשבעתי שבועה מכל הלב והנשמה שלא אחזור על מעשה שעשיתי (לא חלילה פשע או משהו שקשור לפשע) ורציתי לדעת אם בהתרת נדרים ושבועות בכיפור זה מתבטל. תודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כדי לבטל שבועה מסוימת בהתרת נדרים של ערב יו"כ, צריך שגם אתה וגם אחד מהמתירים לך, ידעו שאתה מתכוון לשבועה המסוימת הזאת.

בכל מקרה, אתה יכול גם היום לפנות לרב שיתיר לך את השבועה הזאת.