שבועה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/10/21 12:05 יח בחשון התשפב

שאלה

שלום,

שאלה חשובה..

כדי לא לאכול משהו אני אמרתי לעצמי "אני מבטיחה הבטחה שמשקלה כמו שבועה לא לאכול דבר מסוים".המשכתי והוספתי שהבטחה זו היא כמו נון דלת ריש (נד"ר)אך לא אמרתי את המילה מפורשות!!

לא עמדתי בנאמר לעיל.

מה עליי לעשות???? אם אבקש סליחה,אתרום ואבטיח לא לעשות זאת הדבר יהיה מחול לי?

תודה,

אסנת

תשובה

שלום לך

נראה על פי דבריך שיש כאן נדר.

נדר צריך להתיר בהתרת נדרים. (לפני כן צריך לברר האם ניתן להתיר אותו - בכך שיבררו מה בדיוק אמרת . מדוע , ובאיזה מאכל מדובר).

התרת נדרים עושים בפני 3 אנשים שלפחות אחד מהם מבין בענין.ויודע לבדוק כיצד ניתן להתיר את הנדר.

תרומה או סליחה אינם מתירים את הנדר

בברכה דוד לוי