שאלות על משפחה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/01/22 17:25 י בשבט התשפב

שאלה

1 האם אני צריך לעשות משהו לסבא שלי שנפטר? הוא נפטר כגוי ובגד בסבתא שלי עם נשים אחרות גויות, ואני די כועס עליו בגלל זה.

2 מה צריך לעשות אם סבא חורג שלא נשוי לסבתא שלי חס וחלילה נפטר? צריך לשבת עליו שבעה גם אם אני לא נחשב נכד שלו? אין לו בכלל ילדים

תשובה

שלום לך,

אני משתתף בצערך, אבל אנסה להבין את שאלתך, ואתייחס לפי מה שאני מבין:

1.

א. יש לך את הגנים שלו, בזכותו הגעת לעולם הזה כיון שהוא הוליד את אחד מהוריך והם הולידו אותך. על כך עליך לכבד אותו ואת זכרו. גם אם הוא אינו יהודי ובודאי אם הוא יהודי ומתנהג כמי שאינו יהודי.

ב. אינך הקב"ה ואינך שופט כל הארץ - לכן אין תפקידך לדון, לא את הוריך ולא את אבותיך. אם הוא בגד בסבתא שלך, זה ענין לקב"ה ואולי שלה. בודאי לא ענינך. אם הוא יהודי שחי כגוי , גם זה לא ענין שלך.

2. אם אינך צאצא שלו - אז אינך צריך לשבת עליו שבעה. שבעה יושבים רק על הורים ביולוגיים. יש מקום להצטער גם על מי שגידל אותך גם אם לא הוליד אותך, כמו הורה מאמץ.

יש מקום לגר להצטער על מותו של מי שהביאו לעולם גם אם הוא אינו יהודי.

בברכה וברוגע

דוד לוי