שאלה ככלית

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 25/07/22 15:52 כו בתמוז התשפב

שאלה

לפעמים לפני שאני הולך לישון אני מתחיל לחשוב מחשבות עמוקות...

אתמול עלתה בי מחשבה שהיקום כזה ענק ואיך זה יכול להיות שאנחנו הייצורים החיים היחידים ביקום ולכן במידה ויש עוד ייצורים חיים ביקום גם להם יש אלוקים? כלומר אלוקים יצר גם אותם? הם קיבלו תורה גם כן?

אני יודע שזוהי שאלה דיי עמוקה ומסובכת אבל בכל זאת אשמח לשמוע מה יש לך לומר..

תודה מראש

תשובה

יתכן שיש עוד יצורים ביקום ואלוקים יצר גם אותם ואנו לא יודעים עליהם. גם כמובן לא בטוח ששאם הם קיימים שקיבלו תורה. רוב העמים בעולם לא קיבלו תורה אלא רק מחוייבים ב7 מצוות בני נח