שאלה דחופה בענייני הפסקת קשר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/09/21 09:35 כ בתשרי התשפב

שאלה

שלום לכבוד הרב. אני חודשים בקשר רציני עם בחור שרוצה להתחתן. החלטתי להפסיק את הקשר מאחר ואימו אישה בעייתית ואני חוששת להיכנס למשפחה שכזו. האם מותר לשקר לו ולהגיד שאיני מרגישה בשלה להתחתן כדי לא לפגוע בו? או איזו סיבה הרב ממליץ להגיד לו? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אחלק את תשובתי לשני חלקים:

אם השאלה היא האם מותר כדי לא לפגוע לומר סיבה אחרת - התשובה היא כמובן שכן. על אף העובדה שישנה חשיבות עילאית לאמירת אמת, עד שהמצווה היחידה שהתורה ציוותה בה להתרחק היא התרחקות מן השקר ("מדבר שקר תרחק") - מותר לשנות מפני השלום, בעיקר במצבים שבהם אין מדובר בשינוי שאינו גורם נזק. על כל זה אפשר לקרוא https://bit.ly/3brF0f2 וללמוד את הסוגיה.

ברם, כדאי לך לבדוק היטב האם כדאי שלא לומר את האמת. אולי דווקא טוב לומר את הדברים כדי שהוא יבין באמת את המציאות הזו, והוא יבין שבעתיד, עם בחורות אחרות, הוא ייאלץ להתמודד עם המציאות הזו. אנו עושים שרות גדול לאחרים כשאנו מסוגלים לומר להם בעדינות את המציאות האמיתית, ועל ידי כך גם מאפשרים להם להתמודד עם המציאות, וגם זוכים בעצמנו לומר את האמת.

כל טוב ובשרי לנו שמחות