שאלה בנושא בגד

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 21/07/19 13:21 יח בתמוז התשעט

שאלה

יום טוב כבוד הרב!

קניתי בגד מחנות בתחנה מרכזית, שהכילה דברים שאולי משמשים לעבודה זרה (יכול להיות בסגנון קטורת, פסלונים וכו), אך אולי משמשים רק כקישוטים וכדומה.

אני מניחה שלא סביר שהבגד שימש לעבודה זרה, אך תהיתי אם יש בעיה ללובשו- (אולי שימש "עובדי עבודה זרה"? או נתן משכורת למוכרי "אביזרי עבודה זרה"? או שאולי בעייתי מסיבה דומה אחרת?)

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום רב.

אין בעיה להשתמש בבגד.

א. לא בטוח שבעלי החנות עובדים ע"ז. קטורת לא בהכרח זה ע"ז

ב. הבגד החדש שקנית ודאי לא שימש לע"ז.

ג. מותר לסחור עם גויים. במשנה כתוב רק שיש בעיה סמוך לחגים שלהם, אבל סתם כך לא.

אגב, אם עדיין לא ברכת שהחיינו, בימים אלה עדיף לחדש את הבגד בשבת שאז אפשר לברך.

בברכה

אפי קיציס

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן