שאלה בלימוד - מלקות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/01/21 19:51 ו בשבט התשפא

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב חנן שוקרון.

יהודי עובר עבירה אחת ומקבל 6 פעמים מלקות ?

משמע מספר החינוך שלוקה אחת (לשון יחיד) ?

אז כמה ?

ויקרא פרק יא מד

כִּי אֲנִי ה' אֱ-לֹהֵיכֶם וְהִתְקַדִּשְׁתֶּם וִהְיִיתֶם קְדשִׁים כִּי קָדוֹשׁ אָנִי וְלֹא תְטַמְּאוּ אֶת-נַפְשׁתֵיכֶם בְּכָל-הַשֶּׁרֶץ הָרמֵשׂ עַל-הָאָרֶץ:

רש"י

ולא תטמאו וגו' - לעבור עליהם בלאוין הרבה. וכל לאו מלקות, וזהו שאמרו בתלמוד מכות טז אכל פוטיתא לוקה ארבע, נמלה לוקה חמש, צרעה לוקה שש

ספר החינוך מצוה קסה - שלא לאכול מן השרצים המתהווים מן העיפוש

ונוהגת בכל מקום ובכל זמן בזכרים ונקבות. ועובר עליה ואכל בריה מכל העיפושים שבאשפות ובכל המקומות, אפילו קטנה שבקטנות, מכיון שאכלה והיא שלימה לוקה עליה, ואם אינה שלימה שיעורה בכזית כמו שאמרנו.

בתודה ממשה

תשובה

שלום משה,

בכל שרץ יש הגדרות שונות.

יש שרץ, שהוא גם רוחש על הארץ וגם מעופף, אז קיימים לגביו שישה איסורי 'לאו', ולכן נענש על כל איסור.

בהצלחה בלימודך