רעש מהשכנים בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/12/21 08:00 כח בכסלו התשפב

שאלה

שלום הרב,

לצערי יש לי שכנים שפעם בכמה שבתות עושים חפלה אצלם בבית עם מוזיקה בקולי קולות בשעות הלילה.

מעבר לזה שזה פוגע בקדושת השבת זאת גם עבירה על החוק במדינה.

בעוד שביום חול אני מזמין להם משטרה במקום, בשבת כידוע אני נמצא במלכוד (מעדיף שלא ללכת לדבר איתם אחרי כל הסיפורים בחדשות על מקרים דומים שנגמרו באלימות).

השאלה שלי היא מה אני בתור אדם דתי יכול לעשות במצב כזה? מה מותר לי לעשות כנגד אדם שמחלל שבת בפרהסיה ועל הדרך גוזל שינה?

מותר לי להתקשר למשטרה? (מניח שלא ובכל זאת מה כן?)

תודה

תשובה

שלום וברכה

זו אכן דילמה קשה מאוד.

אני מציע לנסות אחת משתי הדרכים:

ראשונה בהן היא כן לדבר איתם. לא בשעת מעשה, כי אז החשש מוצדק, אלא ביום חול ולא בערב, ולהפנות את תשומת לבם שזה מפריע. אפשר שהם לא חשים בכך, או שהם אדישים לזה, ולא צריך לצאת מנקודת מוצא של אלימות, אלא אם כן יש סיבה לחשוש לכך.

שניה בהן היא לדבר עם המשטרה מראש, ולבקש כי יסיירו במקום בשעת לילה מאוחרת. למשטרה מותר לדאוג לסדר הציבורי, כי הוא עלול להתפתח לאלימות בשעת מעשה, וזה הדבר הנכון ביותר לעשותו.

ואם שתי הדרכים האלה לא אפשריות - אנא שוב, ונחשוב על דרכים נוספות.

כל טוב ושבת מנוחה