פגשתי בחור חמוד.. מה לעשות? להציע - או לחכות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/06/22 22:56 כו בסיון התשפב

שאלה

שלום,

עליתי היום על טרמפ עם מישהו מהישוב והוא התחיל לפתח שיחה. באמת בחור נחמד מאוד והאמת שהוא בדיוק הטעם שלי.

מהשיחה הקצרה שהייתה לנו (חצי שעה) ראיתי שהוא מאמין בדברים שחשובים לי בבעלי לעתיד, שיש לו אמונה ענקית בקב"ה, הוא לומד בישיבה דוסית וגם במראה הוא בול הטעם שלי.

וואלה, אני תמיד אומרת שאם יציעו לי עכשיו מישהו אני לא שוללת, אבל שזה יבוא ממני? במיוחד אחרי שאמרתי שאני רוצה לחכות לאחרי השירות הלאומי?

גם מי אמר שהוא זה שאני צריכה לחיות איתו חיים שלמים ולהקים משפחה?

ובכלל, מי אמר שזה הדדי?

תשובה

אפרת יקרה.

נשמע שפגשת מישהו שמצא חן בעינייך - דיברתם חצי שעה כך שהספקת להתרשם ממנו. את מרגישה שיש פה הזדמנות, אך לא בטוחה האם זה הזמן הנכון, ואיך כדאי לפעול…

את מעלה כאן כמה שאלות: איך אני יודעת שבחור כלשהו מתאים לי? האם נכון שבחורה תיזום? והאם נכון להתחיל היכרויות בגילי?

את אומרת שרצית לחכות אחרי השירות לאומי, אבל מצד שני אם היו מציעים לך מישהו לא היית שוללת.. מה הסיבה לכך? האם את מרגישה בשלה לזוגיות ונישואין בשלב זה? האם את רוצה בכך? מתי את רואה את עצמך מתחתנת? אלו שאלות שכדאי לברר עם עצמך לפני שאת יוצאת לפגישות עם בנים, בין שאם את היוזמת או שמציעים לך. את צודקת שאין טעם לצאת עם מישהו במידה ואת לא רואה את עצמך מתחתנת בשנים הקרובות, בין אם זה מישהו שהכירו לך או שאת רצית להכיר (על הסיבות לכך את יכולה לקרוא בהרבה שאלות שנשאלו אצלנו באתר, למשל כאן: https://www.kipa.co.il/admin/ask/ask_edit.php?id=1115765)

במידה ואת מחליטה שאת כן מוכנה לצאת למטרת נישואין. תראי, באמת יש אנשים שחושבים שהגבר הוא שצריך ליזום את הדברים האלו, ושלא מתאים שאישה תיזום. לעומת זאת, יש הרבה מקומות שבהם זה מקובל שהאישה תיזום, בין אם באופן ישיר או עקיף. בכל מקרה, במידה והבחור הזה נראה לך, כמו שאת מספרת, אני מציעה לך בשלב הראשון לנסות לברר עליו. נשמע שיש כימיה ראשונית ומציאת חן, ושהסגנון בגדול מתאים לך, אבל את לא יודעת עליו הרבה - איזה מן בנאדם הוא? מה המטרות שלו בחיים? איך הוא רואה את חיי המשפחה ואת החיים בכלל? האם ההשקפות שלו תואמות את שלך? כדאי מאוד, עוד לפני שמתחילים תהליך של היכרות, לברר על הבנאדם ולוודא שהוא אכן בעל מידות טובות ושהשאיפות שלו ואורח החיים שלו מתאימים לך. במקרה שלך, את יכולה לנסות לשאול דרך מכרים משותפים שמכירים אותו או שיכולים לברר עליו בשבילך. תנסי לחשוב מי עשוי להכיר אותו או להכיר מישהו שמכיר אותו, למשל בישיבה בה הוא לומד או בבית הכנסת בו הוא מתפלל. בנוסף, אפשר לנסות לברר האם הוא פנוי.

אחרי שביררת, את יכולה לשאול את עצמך: האם לפי המידע החדש את עדיין חושבת שזה יכול לעבוד, והאם את עדיין מעוניינת?

במידה והתשובה היא כן- האם הבחור פנוי?

במידה והתשובה היא לא- אפשר לבקש מהמכרים המשותפים לעדכן אותך במידה והוא יתפנה, ופשוט לשכוח מזה לבינתיים.

במידה והתשובה היא כן… קודם כל, כדאי לברר עם המכרים - האם הוא מעוניין לצאת לשידוכים? ובמידה וכן, מה הוא מחפש? יכול להיות שהוא לא מעוניין כרגע לצאת לשידוכים, או שהוא מחפש משהו שונה מאוד ממך. במקרים האלו יכול להיות שזה לא מתאים. אבל אם הוא פנוי ונראה שאת עונה על ההגדרה של מה שהוא מחפש, אפשר לנסות לבקש מהמכרים ליצור את הקשר ביניכם. מישהו יכול לומר שיש לו מישהי בשבילו ולספר עלייך, בלי שהוא ידע שזה בא ממך. בצורה הזו תימנע ממך אי הנעימות שב"להתחיל" איתו… ויווצר החיבור.

נכון, יכול להיות שהוא לא יהיה בעניין - אולי הוא מחפש משהו אחר. לכל אחד יש את הדברים שהוא מחפש ורוצה בבת זוג. במקרה זה פשוט תמשיכי הלאה, לא קרה כלום… האדם הנכון עוד יגיע. לפחות תדעי שאת עשית את ההשתדלות שלך - על התוצאות, רק הקב"ה אחראי!

בנוסף, אפשר להתייעץ עם אנשים שנמצאים בסביבה שלך כדי לקבל עצה איך כדאי לנהוג במצב הזה. את יכולה להתייעץ עם מישהו שאת סומכת עליו ומכיר אותך. זה יכול להיות הורה, קרובת משפחה, חברה טובה, רבנית שאת מכירה... תשתפי אותם בדילמות ובתחושות שלך, ותבקשי עצה. אפשר גם לדבר עם המשיבות שלנו במוקד הטלפוני, בכוכבית 8298. נשמח לדבר איתך.

בהצלחה!

רעות