רכישה וטיפול של עציצים בשמיטה

חדשות כיפה רבני כושרות 23/01/22 15:03 כא בשבט התשפב

שאלה

שלום וברכה,

ברצוני להוסיף לבית מספר עציצים חדשים. אשמח לדעת למה צריך לשים לב מבחינת שנת השמיטה, הן ברמת הקניה והן ברמת הטיפול בעציצים

תודה!

תשובה

שלום וברכה

1. רכישת עציצים חדשים מותרת רק ממשתלה שומרת שמיטה.

2. את העציצים יש להניח בסטטוס הלכתי זהה או נמוך מהאופן שבו היו מונחים במשתלה. כלומר:

- אם במשתלה היו מונחים בחוץ ישירות על גבי הקרקע, אפשר להניחים בכל מקום שרוצים.

- אם במשתלה היו מונחים בתוך מבנה ומנותקים מהקרקע אפשר להניחם רק בתוך הבית ולנתקם מהקרקע.

3. הטיפול בעציצים משתנה לפי המקום בו הם נמצאים, אם הם בתוך הבית ומנותקים מהקרקע אין עליהם דיני שמיטה ואפשר לטפל בהם כרגיל. אם הם מתחת כיפת השמים או שאין דבר שחוצץ בינם ובין הקרקע יש לטפל בהם טיפול מינימלי הנדרש לצורך קיומם.

בברכה

יצחק דביר