רכישה באינטרנט

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/02/22 15:25 כד באדר א'

שאלה

רכשתי באינטרנט ייחורים של צמחים מצרפת. אחרי 7 שבועות שלא קיבלתי את הסחורה פניתי למוכר ששלח לי מחדש את הייחורים ללא תשלום. לפני כמה ימים קיבלתי את המשלוח הראשון והייחודים במצב טוב. המשלוח השני יגיע בימים הקרובים לפי הודעת הדואר. האם עלי להציע לשלם על המשלוח השני?

תשובה

לשואלת שלום,

יש כאן דין השבת אבדה שאינו חובה בעסק עם אינו יהודי, אך אם יש חשש של חילול השם או דרכי שלום צריך להשיב.

נראה שבמקרה זה אם יש אפשרות לדעת שהתקבל המשלוח הראשון, צריך להציע תשלום עליו.

(מקורות: בבא בתרא קיג | רמב"ם גזלה ואבדה יא, ג | שו"ע סימן רסו, א | עיין משנה הלכות חלק ט סימן שעא |

ברכה והצלחה