רבוי נשים אצל הבאבא סאלי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/01/22 23:43 טז בשבט התשפב

שאלה

לקיחת אשה שניה על אשתו כשהיא בחיים מותר ביהדות אבל משום שזה מערער את יציבות המשפחה וגורם צער אדיר לאשה, חכמים הסתייגו מזה, החרימו וכו. והכניסו שבוע בכתובה וכו.

אז איך זה שצדיק כמו הבאבא סאלי לקח כמה נשים בו זמנית. לא היה לנשות מורוקאיות סעיף בכתובה שמגינה עליהם? אני לא שואלת מבחינת איסור אישות אלא מבחינת הפגיעה הרבה שזה גורם לאשה.

נראה לי שזה יותר גרוע ממכות, כמעט כמו רצח. אני בתור אשה יהודית מרגישה שהתורה וחכמים מגינים עלי ומודה לה' שאני אשכנזיה ומוגנת מהתעללות כזו מצד הבעל במשך כל הדורות. פתאום שמעתי שזה לא בדיוק ככה. מה האמת?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

את מניחה שלקיחת אישה שניה מהווה פגיעה באישה, וזו הנחה שגויה. בדורות עברו לקיחת אישה שניה הייתה בגדר חסד גדול והטבה עם מצבה של האישה שקיבלה יציבות כלכלית ומשפחתית.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן