קשר עם חבר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/02/21 11:31 יג באדר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

מה שלומך?

אני דתיה לאומית ויש לי שאלה שאני כבר כמה זמן מנסה להבין יותר לעומק ואני אשמח אם תשיב עליה.

יש לי חבר טוב. הוא החבר הכי טוב שלי, הוא כמו אח בשבילי. אני יכולה לפנות אליו תמיד ובכל נושא שיושב לי על הלב והוא לעולם לא ישפוט אותי, הוא יקשיב לי ויעזור לי תמיד, והוא הדבר הכי טוב שקרה לי אי פעם, עקב הקשר שלנו אנחנו נפגשים ומדברים מלא. ומפה עולה השאלה

מה כל כך נורא בקשר בין בת לבן שלא לצורך חתונה, ולמה צריך להיזהר מקשר זה?

כמו כן בגדול אני שומרת נגיעה אבל לאחרונה בגלל הקשר אייתו אני יותר ויותר חושבת לעצמי מדוע אני עושה ככה?

קראתי קצת אבל התשובות שהיו לא סיפקו אותי מכיוון שהן היו הרבה יותר הלכתיות מאשר רציונליות ואני פשוט רוצה להבין למה אני הולכת בדרך הזאת.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על הרצון לברר את עצמך.

אכן, קשר בין בן לבת אינו רצוי מלכתחילה, בגלל כל מה שעלול להיות קשור בו, אבל את צודקת שלא יהיה נכון להציג אותו כדבר "נורא". הדברים הנוראיים הם אחרים לגמרי: הלבנת פנים ולשון הרע או פגיעות אחרות בבני אדם, עבירות חמורות של צניעות וכדו'.

כאמור, אמנם מלכתחילה אין אנו מכניסים את עצמנו למצב של קשר כמו שאת מתארת, אולם אם את כבר עמוק בתוך הקשר הזה – אני מציע לך לשנות את האתגר שאת מציבה לעצמך: שיהיה הקשר הזה לטובה, שיביא אתכם למקומות רוחניים ומצוותיים טובים, שתקבלו על עצמכם שהוא יהיה לפי ההלכה, ולא תעברו על דיני ייחוד או על מגע וכדו'.

ועל ידי כך, להגיע למקומות טובים יותר.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב