קשר עם בחור ישיבה שהסתיים במילים מאוד פוגעניות

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 23/06/22 09:37 כד בסיון התשפב

שאלה

שאלה,

הייתי בקשר עם בחור בערך 6 חודשים למטרת חתונה, במהלך הקשר מטבעם של דברים היו קונפליקטים, אבל הצלחנו לגבור עליהם בכבוד אחד לשני עד למריבה רצינית שהובילה ל"פיצוץ" בינינו ולסיום הקשר.

המריבה הרצינית הייתה על חוסר היכולת שלי להרפות ולשחרר כשהוא זקוק לכך בקשר.

מהכיוון שלי, בזמנים שהוא הרגיש חנוק, אלו היו זמנים שהוא בתור הגבר היה צריך להתמודד ולעזור לנו, לא לברוח ולהשאיר אותי פגועה.

אבל כנראה משהו בכימיה שלנו לא עבד, לא הבנו אחד את השני.

כשרצינו לחתוך, הוא חתך בצורה ממש פוגעת, אחרי קשר ארוך ומשמעותי (היו הרבה זמנים טובים) הוא אמר לי בפלאפון למה הוא חושב שזה לא מתאים - חוסר יכולת לשחרר. ובזה סיים איתי.

בלי מילים טובות, בלי לראות אותי כבן אדם.

הרגשתי שהוא אומר לי כמה אני לא טובה ו"מעיף" אותי ממנו. זה פגע בי.

לצערי אחרי כמה זמן התחדד לי איזה משהו שהיה במהלך הקשר שלנו וכתבתי לו על זה, בתגובה לזה הוא אמר לי שאני לא מתאימה לשום גבר, ושמזל שהוא נמלט ממני, ושאם אני זה אישה אז עדיף לא להתחתן.

הרב, אני יודעת שגם אני פגעתי בו, בזה שניסיתי לחנך אותו, אבל מעולם לא ככה, מעולם.

אני לא מצליחה להבין איך בחור מדבר ככה לבחורה?

האם יש סיטואציה שזה מוצדק?

אני כ"כ השתדלתי והתאמצתי במהלך הקשר לפתור דברים בכבוד ובדיבור והוא פשוט היה מזלזל בזה ובי.

מדובר פה בבחור ובחורה דוסים, ואני מתביישת במצב הזה. מבלבל אותי שבחור תורני מתנהג ככה, כאמור, אני לא הייתי כותבת דבר כזה אף פעם. אני יודעת שהוא כעס ושהוא היה פגוע אבל לכתוב דברים כאלה? זה יכול לגרום לאובדנות. זה מסוכן ממש.

אשמח לשמוע מה יש לרב לומר.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, ברצוני להשתתף בצערך. כואב מאוד לשמוע שעברת זלזול כה מחפיר.

לא מגיע לך שיפגעו בכבודך. ולא מגיע לך להרגיש מושפלת.

אין היתר לבחור לפגוע בבחורה בשום צורה ואופן (כמובן, שגם הפוך אסור שיקרה).

אינני שופט את המקרה כי אינני מכיר את הפרטים בשלמותם (לא אותך, לא אותו ולא את הדינמיקה ביניכם), אבל לפי מה שאת מתארת, את צריכה לשמוח ולהודות לה' שניצלת ממנו.

בחור שמזלזל כך בבחורה שהוא יוצא איתה לא ראוי לך. ויפה שעה אחת קודם.

תודי לה' שהקשר הסתיים, תנוחי קצת, תירגעי, ובעז"ה תכירי בחור טוב יותר עבורך, שיכבד אותך כראוי, ויהיה ראוי לך.

יש להוסיף, שאם את חושבת שהוא בחור שמתנהג באופן חמור כלפי בחורות (כפי שתיארת), כדאי לבקש מגורם חיצוני (דרך השדכן / הרב שלו) שידאג שהבחור יעבור יעוץ או טיפול ללמוד כיצד להתנהג נכון עם בנות שהוא נפגש, ואולי עם בני אדם בכלל. שלא יפגע חלילה בבנות אחרות.

בשולי הדברים, אם את חשה שהיה אמת מסוימת בביקורת שלו כלפייך (לדוגמה, שלחצת עליו יותר מדי), אולי כדאי לך לקחת את זה כהזדמנות לעבוד קצת על האישיות שלך בנקודה מסוימת. כמובן, שחלילה אין בכך כדי להצדיק את ההתנהגות שהוא התנהג כלפייך. אבל לפעמים זו הזדמנות ללמוד גם על עצמנו דברים.

בהצלחה רבה במציאת הבחור המתאים לך, ומדויק עבורך.

ובתפילה שתזכי שבן זוגך ידע לכבד אותך כראוי.