קשר עם בחורה שלא שומרת כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 19/01/21 16:45 ו בשבט התשפא

שאלה

שלום רב אני בן 18 ואני בקשר עם מישהי קרוב לשבועיים היא מוצאת חן בעייני וחמודה ממש אתמול דיברנו ושאלתי אותה אם היא שומרת כשרות והיא ענתה לי שלא שזה כולל אכילת חזיר חוץ משרצים(כלבים,חתולים וכולי) אני לא יודע האם להמשיך את הקשר הזה או לנתק קשר אשמח לתשובה מאחד מהרבנים פה תודה רבה❤️

תשובה

שלום וברכה

שאלה יפה וכבדת משקל.

בשורות הבאות לא אתייחס לאופן שבה יש לנהל מערכות זוגיות לפי ההלכה, אלא רק לשאלה ששאלת.

יש לשאלה זו שני היבטים:

1. השאלה האישית - האם תוכלו להסתדר יחד? הדבר נובע מהשאלה האם יש לה משהו נגד אכילת כשר, או שמא היא פשוט גדלה בחברה שלא אוכלת כשר, אך היא תהיה מוכנה בהחלט לכבד אותך בתוך המערכת הזוגית שלכם ולהקפיד על כשרות בתוך הבית או במסעדות שתבחרו ללכת אליהם יחד.

2. השאלה האישיותית - מה זה אומר עליה? אנחנו לא שופטים אנשים לפי איסור מסוים שבו הם נכשלים, הדבר עלול לקרות לכולנו. השאלה האמיתית היא הכיוון, האם האדם בכיוון לתקן, להתקדם ולהשתפר, או שמא הוא נמצא במגמת הידרדרות והתרחקות מרבונו של עולם. כמובן שהדבר תלוי הרבה במקום ובסביבה שבו הוא צמח, בנתונים שהיו לו לגדול בהם. האם הוא יותר טוב מנקודת הפתיחה שלו או פחות טוב ממנה? האם הוא יותר טוב ממה שהיה בשנה שעברה?

אדם שבתנועה קדימה כלפי מעלה, יוכל להשתפר גם בתחומים נוספים ולהתקדם בהם. כולל בתחום הכשרות.

ברכה והצלחה

יצחק דביר