קשיים בזוגיות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/09/21 11:07 יח בתשרי התשפב

שאלה

היי שלום אני התחתנתי לא מזמן וכל הזמן אנחנו רבים , אני גם לא אוהב את אמא של אשתי כי היא ממש אבל ממש שתלטנית כל מה שהיא אומרת אשתי עושה ולפעמים לא מתייעצת איתי על דברים אלא רק עם אמא , זה מכעיס אותי , די נמאס לי מזה , עכשיו עשינו טיול בצפון וכל מה שהיא אומרת קדוש אפילו בעלה לא מגיב , מה עלי לעשות ? קשה לע מאוד שמישהו מחליט בשבילי ככה כאילו אני ילד בן שנה , ועוד יותר קשה לי שאני אומר לאשתי שאני עייף אבל מצד שני אמא שלה אמרה לה משהו אחר אז היא מקשיבה לה לרוב הפעמים מה עלי לעשות אני חסר אונים באמת אין לי כוחות …

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אלו דברים מוכרים, קורים במשפחות רבות. יש אבא או אמא שתלטן, הבן או הבת רגיל לציית להם, ובן הזוג לא מסכים להכנס לתבנית הזאת. נראה לי שיהיה קשה לכם לפתור בעצמכם את הבעיה הזאת. לכן אני ממליץ לכם לפנות לייעוץ זוגי.

לשם כך תציג בעדינות ורגישות את הקושי שלך מול המציאות הזאת, ואת הצורך לפנות לייעוץ זוגי.

חשוב לחפש יחד את היועץ\יועצת שיהיה מוסכם על שניכם

לפעמים נרתעים לפנות לייעוץ מפני שבכך מצהירים שיש לכם בעיה בזוגיות.

כאשר יש קושי בזוגיות, עדיף ללכת לייעוץ ולמנוע הסתבכות, מאשר לפחד להודות בקשיים ולהגיע ליעוץ רק אחרי שכבר יש סיבוכים בזוגיות.

אם תצטרך לשכנע את אשתך לפנות לייעוץ זוגי אתה להראות את השאלה שלך והתשובה שלי כאן.