קריאת שמע: על מה בדיוק לכוון?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/05/21 15:35 כח באייר התשפא

שאלה

שלום וברכה.

רציתי לדעת מה הכוונה כשאומרים שצריך לכוון בקריאת שמע. התחלתי לפני שבוע לומר קריאת שמע ולא הבנתי מה זה "לכוון לעשות מצוות של אהבת השם". איך מכוונים ועל מה צריך לחשוב בקריאת שמע.

ותודה רבה על הקריאה שלכם אני כל כך מודה לכם.

תשובה

שלום רב ויישר כח על ההתחזקות ועל תשומת הלב.

ראשית, עיקר המצווה של קריאת שמע זה לקרוא בפה את הפרשות של קריאת שמע - זוהי מצוה מהתורה, וכשאתה קורא את הפרשה בוקר וערב צריך לזכור שזו מצוה מהתורה.

יחד עם זאת, בקריאת שמע יש נוהגים לכוון לקיים גם מצוות נוספות מהתורה. כשאנו קוראים 'ואהבת את ה' אלקיך', כדאי לכוון שבאמת אנחנו אוהבים אותו. - אהבת ה' היא מושג מאד מאד רחב וגדול, אבל ברמה הפשוטה - כמו שאדם מוכן להתאמץ ולעשות הרבה דברים למען אהובתו, כך אנחנו מוכנים להתמסר וללכת לפי התורה מתוך האהבה והקשר שלנו עם הקב"ה.

הכוונה הזו לא קשורה לכל קריאת שמע אלא רק מכוונים אותה בפסוק הראשון - כשאומרים 'ואהבת את ה' אלקיך'.

בהצלחה רבה!

טוביה