קריאת מגילה ותרומות ומעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/03/20 21:29 יד באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי 2 שאלות

1. האם מותר לקרוא מגילת אסתר בבית כנסת ללא מחיצה? (גברים נניח יושבים בצד ימין ונשים בשמאל), והאם מותר לשמוע שיעור תורה בצורה הזו?

2. האם אני אמורה בכל פעם שאני קונה ירקות ופירות להגיד את נוסח הפרשת תרומות ומעשרות, לקחת חלק קטן מהפירות/ירקות ולזרוק, ולחלל על המטבע? (מדובר בסופר שאני לא יודעת אם הפרישו או לא)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אם אפשר יש לעשות מחיצה. אבל אם יש בבית כנסת זה התנגדות לכך, עדיף ללמוד תורה ולא להתבטל בגלל חוסר מחיצה. בכל מקרה כדי שהנשים לא תהיינה סמוך לגברים.

ב. אם הסופר לא ידוע יש לעשר כל פעם, אלא א"כ יש תעודה מסוימת על הפירות שהפרישו מהם תרומות ומעשרות, כיוון שסתם פירות הם טבל.

פורים שמח

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי