קמעות בחדרי שינה

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 29/09/18 22:17 כ בתשרי התשעט

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול. בחדר אצלי בבית קיים על הקיר ברכת הבית, קמע, סגולה כלשהי ושם של מלאך בכתב סופר סת"מ. אני ואישתי הרגשנו חוסר נוחות ורציתי לשאול את דעתו של הרב.

תשובה

כתב השו"ע ביו"ד סימן רפ"ח סעיף ט"ו, לגבי מזוזה: "אסור להוסיף בה מאומה אלא שמבחוץ כותבין ש-ד-י כנגד תיבת "והיה" שבפנים"

והוסיף הרמ"א בהג"ה: "עוד נוהגין לכתוב מבחוץ כוז"ו במוכס"ז כוז"ו נגד ה' אלהינו ה'...אבל בפנים אין להוסיף שום דבר על ב' פרשיות".

אם כן ראינו שאפילו במזוזה (בצד השני! לא בצד של הפרשיות!) נהגו לכתוב שמות קדושים. כך שלכאורה על פי הפשט זה לא אמור להיות בעייתי.

בקבלה אינני מבין, וגם לא במלאכים, ולכן מומלץ להתייעץ עם רב מקובל ירא שמיים ובקי בנושא.

בברכת גמר חתימה טובה