קיום מצוות

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 02/11/21 23:46 כז בחשון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אם הייתי נולדת נוצריה/ מוסלמית / הודית - לא היה לי שכר ועונש על אי קיום מצוות התורה..

הרי לא נולדתי יהודייה.. אז למה בעצם עלי לקיים מצוות??

בגלל שהתורה נכפתה עלי? בגלל שאימי יהודיה?

למה לא להיות פשוט אדם טוב, הגון וישר?

אני חושבת שהתורה מאוד חכמה.. (יום מנוחה בשבוע, טהרת המשפחה, שמירת בשר וחלב) אבל אם לא הייתי נולדת יהודיה?

אז הייתי יכולה לאכול בשר וחלב ולא היה קורה כלום..

תשובה

שלום וברכה,

אנו מאמינים שלכל אדם באשר הוא אדם, יהא זה יהודי או גוי, יש ייעוד ומטרה בעולם.

אנו מאמינים שעל מנת להשיג את המטרה לשמה נולדנו אנו מחוייבים ללכת בדרך מסויימת: הגויים מחוייבים בשבע מצוות בני נוח ואילו היהודים בתרי"ג מצוות - לכל אחד המתכון השייך לו.

מתוך אמונתנו שמטרתו של עם ישראל היא לרומם את העולם - לכנס את כל הכוחות הקיימים באומות, לגדל אותם ולכוון אותם לעבר הקודש (לא באמצעות דיכוי וכיבוש אלא ככהנים המרוממים את העם) - מתוך אמונה זו אנו זקוקים למצוות רבות יותר שיזככו אותנו להצליח בתפקיד זה.

כשם שהיינו מצפים ממחנך דגול שיהיה אות ומופת לסובבים אותו כך אנו, כעם ישראל, מצפים מעצמנו (ובעומק הדברים העולם מצפה זאת גם מאיתנו).

להיות אדם הגון וישר זה מעולה - אבל לא מספיק על מנת לממש את מטרתנו.

אז להודי, אמריקאי או צרפתי, אכילת בשר וחלב לא פוגעת במטרת בעולם (שהיא לשכללו ולרוממו באמצעות האופי המיוחד של אומותיהן) אך ליהודי היא כן פוגעת (כאן ניתן לדון בכל מצווה ומצווה כיצד זה יכול לפגוע או לחילופין לתרום, אך אין כאן מקום להאריך).