קו מפריד בין אותיות י-ה בשמות של אנשים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 18/11/20 22:06 ב בכסלו התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם שמות עם סיומת "אל" / "יה" צריך לשים ביניהם קו מפריד? לדוגמה: השמות - דניאל, הודיה - צריכים להיכתב: דניא-ל, הודי-ה? או שזה לא חובה?

תודה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אין חובה להניח קו מפריד בין אותיות י' וה' בשמות של אנשים וכדומה..

אפילו שהשמות מרמזים לה' אין הכוונה מתייחסת כלפי ה' ולכן אין חובה להניח מקף.

לעומת זאת, במילים שבהם הכוונה היא ישירות כלפי ה', יש חובה להניח את קו המפריד בין האותיות הללו.

(מקורות: גנזי קודש פרק ז סעיף כח)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן