קושי להמשיך להיות משפחת אומנה

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 06/01/22 15:40 ד בשבט התשפב

שאלה

שלום הרב,

אנו משפחת אומנה ל2 ילדים כשנה וחצי.

מורכב.השכל אומר לשמור על הקיים ולהפסיק את התהליך הלב מתקשה לקבל את ההחלטה הזו ,מעבר לדאגה לילדים מטרידות אותי שאלות בענייני אמונה.

עשינו את זה מתוך מחשבה לעשות נחת לה',מעשה חסד,

האם זה שאנו מפסיקים אומר שנכשלנו?שלא סיפקנו את רצון ה'?ניתן לנו נסיון ולא צלחנו?

השאלות הרבות מטרידות אותנו מאוד ונודה לתשובות והכוונה.

עשינו את הכי טוב שיכולנו,לילדים האלו מגיע בית קבוע,זה לא במסגרת התהליך שנכנסו אליו

תשובה

שלום וברכה,

אודה שמחמם את הלב לקרוא אנשים בעלי חסד כמותכם שחשוב להם לסייע לחלשים.

כמובן שאינני עובד סוציאלי\פסיכולוג וגם אינני מכירכם, ולא יכולה להיות לי דעה כלשהי מה נכון לעשות. אני מניח שזו שאלה לאיש מקצוע בתחום שגם מכיר את המשפחה, ולא לרב.

הדבר היחיד שאני כן יכול לומר זה שאני יכול רק לשמוח שיש אנשים טובים כמוכם בעולם, ולברך אתכם שיהי רצון שבורא עולם יראה את ליבכם הטהור ויכוון אתכם ואת הילדים לקבל את ההחלטות הנכונות לטובת כל הצדדים.

ובכל מקרה, לא משנה מה יוחלט לגבי העתיד, תזכרו שכוונתכם הטובה ומה שהשתדלתם עד היום, וודאי שחשוב מאוד לפני ה' יתברך. וודאי וודאי שבמה שכן אפשרי חשוב להמשיך להיות רחמנים ואכפתיים ואמפטיים לזולת.

מעריך אתכם מאוד, ירבו כמותכם בישראל!