קורקינט - מוקצה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/11/20 12:41 טו בחשון התשפא

שאלה

בס"ד

קורקינט הוא מוקצה מקבוצת כלים שמלאכתם לאיסור?

אם כן, זאת אומרת שאפשר לטלטל אותו אם הוא מפריע (לצורך מקומו)?

תודה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

קורקינט שהוא לא חשמלי וכן סקטים או כל משטח עץ שנוסע על גלגלים קטנים מותר לילדים קטנים להשתמש בהם בשבת וזו הנאה בשבילם.

אולם ילדים גדולים וכ"ש מבוגרים לא יכולים להשתמש בזה משום "עובדין דחול" ועבורם זה מוגדר כמוקצה לכל דבר ועיניין וחלים עליו דיני מוקצה ואם הוא נמצא באמצע הדרך מותר לפנותו לצדדים כדי שלא יפריע את הרבים המהלכים בדרך.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.