קורונה טיים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/03/20 21:27 כב באדר התשפ

שאלה

שלום רב רציתי לשאול על מקרה שיש לי

יש לי אח חולה ריאות כרוני עם חמצן בבית ולפני כשבוע נפטר אדם שהיינו קשורים אליו ומשפחתו עושה כל החודש תפילות שחרית מנחה וערבית ואת רובם אני מכיר מהמושב שבו אני מתגורר האם מותר לי ללכת להתפלל איתם או זה מקרה של ושמרו את נפשותיכם ואסור ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ראוי שלא ללכת, בייחוד אתה שהקב"ה נתן לך תפקיד לשמור על אחיך החולה, בודאי שאתה צריך שמירה לשמירה ותוספת קדושה, כדי להגן על האח. על כן תדבר עמם בטלפון או תכתוב מכתב, תביא את תנחומיך למשפחה, ובכך גם תקיים מצוות ניחום אבלים וגם תשמור על בריאות אחיך.

בריאות איתנה והרבה שמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ