קול באישה ערווה בוידאו

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 20/07/17 23:07 כו בתמוז התשעז

שאלה

שלום רב!

שאלתי היא: בהנחה שמותר לשמוע אישה שרה בדיסק, שלא בהופעה חיה,

האם מותר לצפות בזמרת בוידאו כשהיא שרה?

(הרקע לשאלה:

אני בונה אתר שמנגיש לעולים וותיקים תכנים מן התרבות הישראלית.

חלק חשוב מן התכנים הוא שירים.

אני תוהה אם מותר להביא באתר סרטונים

שבהם רואים זמרת שרה.

אם זה אסור, אז אולי זה להכשיל את הרבים...)

תודה רבה!

יוחאי

תשובה

שלום וברכה וסליחה על העיכוב במענה. היתה תקלה במערכת שלא אפשרה לי לגשת לשאלה.

ההיתר של הרב עובדיה זצ"ל לשמוע אישה שרה בדיסק וכד' נובע בדיוק מכך שלא רואים את דמותה. הוא אוסר במקרה והאדם מכיר את האישה הנ"ל, כי אז יש חשש להרהור, והרהור בענייני ערווה היא עבירה גדולה - ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם. בפרט בשיר נשים מעבר לכך שהקול יכול לגרום לאדם להרהר באישה, כאשר שרים בדרך כלל הגוף מתנועע וזז וזה בהחלט יכול להבליט חלקים מסויימים בגוף שאסור למי שלא נשוי לאישה זו לראות.

לכן התשובה העקרונית היא לא.

אינני יודע עד כמה חשובה התוכנית אותה אתה בונה, ולמי היא מיועדת. ייתכן וניתן לשים הודעה בתחילה שבסרטון זה מצולמות גם נשים שרות, והבוחר להקפיד ולהישמר יעשה כן. מאחר ואתה הודעת את המציאות אין כאן בעיית לפני עיוור, אלא אם כן למרות הודעתך הזו יחייבו את כולם לשמוע את הזמרת להביט במסך.

הצניעות היא ערך עליון וחשוב שבגינו אנו מבטלים גם דברים חשובים שהיה ראוי לעודד אותם, כמו יצירה והוצאת הכוחות הטובים של האומנות הגנוזים באדם מהכח אל הפועל, אולם כיום ברוך ה' יש אפשרות לנשים להופיע בפני נשים, או לפרסם קלטות עם שירת נשים וכד', כך שמרחב היצירה הנשית לא ייפגע חלילה.

יישר כח.