קדיש יתום ללא מניין וברכת נרות שבת

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 13/07/20 00:50 כא בתמוז התשפ

שאלה

כבודו,

בתקופה האחרונה, אני עושה צעדים בהתקרבות לדת.

אני עושה את הדברים בצעדים, כדי לא להרוס לעצמי את ההתקרבות.

אני גרוש וגר לבד.

אני תושב אילת.

אני לא מבקר עדיין בבית הכנסת, אך אני מניח תפילין, כל בוקר,קורא את ברכות השחר, וקריאת 4 פרשיות "שמע ישראל" וחולץ את התפילין והטלית.

מאחר ואני גרוש וגר לבד, רציתי לברר אם אני יכול לקרוא קדיש יתום, ללא מנין, לעילוי נשמת אימי.

בנוסף לכך רציתי לדעת מדוע אני מדליק בל ליל שבת 2 נרות, אך הברכה היא " ברוך אתה....להדליק נר של שבת.

מדוע זה כך?

אודה מאוד לתשובתך.

תשובה

שלום וברכה,

ראשית, כל הכבוד שאתה מתחזק בעבודת ה'.

אשריך שאתה מתפלל, ומניח תפילין.

זה דבר נפלא וחשוב מאוד.

לגבי אמירת קדיש, יש לאומרו דווקא בפני עשרה, משום שהוא נחשב דבר של קדושה, שצריך 10 גברים כדי לאומרו.

לגבי שאלתך אודות ברכת הדלקת נרות שבת. אמנם אנו מדליקים 2 נרות, אך מעיקר הדין החיוב הוא בהדלקת נר אחד. ומי שיש לו רק נר אחד מברך ומדליק אותו.

בברכה רבה, ובהצלחה רבה בכל ההתקדמות הרוחנית שלך,

הלל