קדושת בית מדרש רב תכליתי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/01/22 13:05 כה בשבט התשפב

שאלה

שלום הרב גלעד,

יש שלנו בסניף בית מדרש שלא נקבע להיות בית מדרש והוא חדר שההגדרות הוא רב תחומי.

כרגע בגלל שאין עדיין מחיצה אנחנו מקיימים של רק לימודי קודש ושיחות הקשורות לערכים.

האם מותר לאפשר לאכול בבית מדרש זה כדי שנמשיך אנשים להגיע ללימוד תורה ועדי להנעים את הלימוד?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם החדר בפירוש לא נקבע להיות בית מדרש וודאי אפשר לאכול ולשתות.

גם בבית מדרש - מעשים בכל יום שמגישים כיבוד בזמן לימוד תורה, מפני שמותר לאכול בבית מדרש כדי למנוע ביטול תורה.