קבלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/07/22 14:57 ד בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש שאלה שמעניינת אותי כבר כמה זמן .

אני הגעתי ממקום שהוא שומר מסורת אך לא מעבר.

עם השנים התחזקתי יותר ב"ה בשמירה על ההלכות וכן בהשקפה והתחלתי ללמוד ולהתחבר לתורתו של הרב קוק זצ"ל.

השנה יצא לי לפגוש המון בנות דתיות מסוגים שונים שמאוד מחוברות לר' נחמן ובפרט לתורת החסידות, יוצא שהן מדברות גם הרבה על הקבלה ,שומעות רבנים העוסקים בזה, ואף לפעמים קוראות ספרים של רבנים שכותבים דברים מן הקבלה (ספרים פשוטים לא מסובכים)

אותי כל הזמן לימדו עוד מגיל צעיר שקבלה זה דבר שלא מתקרבים אליו אלא אם כן אתה במקום גבוה מבחינת לימוד תורה או מעל גיל 40 (דיברו איתי בעיקר על הזוהר)

אך רציתי לשאול את דעת הרב על העניין בכל עניין הקבלה, מי באמת יכול לעסוק בזה, האם זה טוב לעסוק לקרוא ולדבר על כך או שזה שייך לאנשים מסוימים או לרמות שונות

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כמו בכל תחום, יש מתחילים ומתקדמים, יש מקצוענים ויש מומחים.

כך גם ביחס לקבלה. להיות מקצוען או מומחה זה לא בשבילנו. אבל חשוב להכיר מושגים בסיסיים בקבלה אפילו כדי להבין חסידות, כמו המושגים: אינסוף, צמצום, ספירות, דינים, חסדים, צדיק יסוד עולם וכד'

הרב קוק מביא מושגים רבים בקבלה (כלים, אורות, ניצוצות, כתר, חכמה, בינה, מלכות). וודאי איננו מעמיקים ולו מעט מההעמקה של הרב קוק, אבל ברור שאם הוא הזכיר מושגים בכתביו, הוא הניח שהלומד מבין במה מדובר.