צער בעלי חיים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/12/20 11:54 ו בטבת התשפא

שאלה

שלום הרב

יש לי שאלה שמעיקה לי על הלב

יש לנו חתולה נקבה, ואנחנו לוקחים אותה לעיקור, עקב צער לחתולה וצער לבני הבית( שלא יהיה לה צער כי אף זכר אינו מגיע, והיא סתם מיללת ומתפתלת, וגם לנו זה גורם הרבה מאוד צער לראות את החתולה במצב הזה, וגם איננו יכולים להרשות התרבות בלתי פוסקת של החתולה בתוך הבית)

קיבלנו התר לעיקור, אבל יש לי ייסורי מצפון מאוד גדולים וכל מני מחשבות שמטרידות אותי, אני מצד אחד ממש לא רוצה לעשות לה את זה ומצד שני אני יודעת שאי אפשר לברוח מזה, אני מאוד קשורה לחתולה, הייתי רוצה שהרב ירגיעה אותי שזה בסדר ואין לי ממה לחשוש(העיקור),

2- וכשלוקחים את החתולה לוטרינר ברכב, אני כבר מנחשת שהחתולה תהיה בפחד אימים כל הנסיעה ותיילל,(היא חתולה מאוד חרדתית) האם זה נחשב צער בלי חיים?

אשמח לתשובה כמה שיותר מהר.

תודה רבה.

תשובה

שלום לך,

הדעה ההלכתית הרווחת היא שאסור לעקר בעלי חיים.

גם השיקול שיותר מצער אותם להשאר בחיים או החשש שימותו מדריסה וכד' אינו בעיני שיקול, כיון שאנו מתערבים בבריאה באופן פעיל בדבר שאסור לנו על פי התורה.

שלא נטעה - מצוה עלינו להתערב בבריאה , ולפתח אותה כפי שציווה הקב"ה את כל בני האדם, אלא שעלינו לעשות זאת בדרכים המותרות ולא בדרכים אסורות גם אם מצאו בהם היתרים דחוקים.

מסיבה זו אני מתנגד לעיקור בעלי החיים ותמהה על המפלגות שהיו שותפות לחוק המעודד עיקור בעלי חיים ביתים.

בברכה דוד לוי