צניעות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 05/07/22 00:07 ו בתמוז התשפב

שאלה

לרב שלום וברכה.

אני וחברתי דנו בשאלה ונשמח לתשובתך. למה בהלכה כתוב שנשים חייבות בצניעות קפדנית בעוד שגברים אינם חייבים. כמובן שגוף האישה וגוף הגבר אינם אותו הדבר אך לפעמים מרגיש לנו שמנסים ״לכסות״ את הנשים, כאילו שהן משהו ״נגוע״. נשמח לדעת את החשיבה שמאחורי זה. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

כבר בשאלתכן יש את התשובה לשאלה, בכל אופן אזכיר שתי נקודות:

א. גוף האישה, הוא ח"ו לא נחשב "נגוע" כלשונכן, אלא להיפך הוא מיוחד וקדוש. ודווקא משום כך ומתוך דאגה לכבוד של האישה ולמיוחדות שלה, התורה וחז"ל שומרים על כבודה הראוי והמתאים לה.

ב. גם גברים צריכים לשמור על הלכות צניעות המתאימות להם, כגון הליכה ללא חולצה בכלל ברחוב וכדו'

בשורות טובות