צניעות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/21 16:53 יז באב התשפא

שאלה

שלום רב

אני נשואה כשנתיים ואני ובעלי הכרנו כחצי שנה לפני החתונה לפני החתונה שיצאנו והוא כבר הציע לי ידעתי מראש שאני לא יכולה להתלבש איך שאני רוצה והסכמתי לזה בערך והיה לי ברור שנתחתן אלבש איך שאני רוצה את הכיסוי ראש זאת אומרת חצי כיסוי אבל צנועה מבחינת בגדים

לאחר הנישואים בעלי החליט שלא מתאים לו והוא רוצה שאתלבש צנוע עם חצאית מתחת לברך חולצות שעוקפות את המרפק וכמובן כיסוי מלא במשך חצי שנה עשיתי את זה באיזה שהוא שלב די הציק לי כל העיניין אז מידי פעם יוצא לנו להתווכח על מה שקורה מהבחינה הזאת ואותו לא מעניין הוא רוצה אז אני חייבת לקיים אתמול יצא לי ללכת עם חצאית מעל הברך והוא נורא התרגז עלי

עכשיו שנתיים עוברו ונורא קשה לי מבחינה צניעות באמת שקשה באלי לבכות אני פשוט שונאת את המצווה הזאת היא כ"כ מגעילה אותי אני שונאת להתלבש כמו שבעלי מכריח אותי

ואני באמת כועסת עליו שהוא לא עומד במילים שלו אז אני סוגשל מתנקמת בו

אבקש עצה ממכם תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לפי מה שאני מבין מהמכתב שלך, אתם שניכם אנשים מאמינים שומרי תורה ומצוות, אלא שעלה נושא הצניעות בבגדים. על כן לפני כל מריבה צריך לדעת את ההלכה לאשורה, אולי את אינך יודעת דבר מסויים ואולי אשך לא ידוע דברים מסוימים. מהי דת יהודית ומהי דת משה, כמה ואיך מותר לגלות (הלכתית) וכמה ומה אסור לגלות, היכן האיסור בבית או בחצר או ברשות הרבים. כך שלפני כל מריבה וויכוחים בנושא צניעות יש להכיר תחילה את ההלכה במקורה. על כן הדרך הראשונה שצריך לעשות לגשת לרב ת"ח שיכול לפרוש לפניכם את המפה מבחינת דיני הצניעות. ברור שרצוי שרב ת"ח זה יהיה בעל כושר הבנה לצרכים מסוימים, ויש כאלו אצל גברים ואצל נשים. בתלמוד מופיעים דברים שתנאים ואמוראים אמרו שקשה להם בדברים מסוימים, ובד"כ ההלכה מוצאת את האפשרות לשמור את הרגשות של כל אדם. ברור שאין אפשרות לעבור על הלכה פסוקה, אבל כפי שכתבתי לפעמים במקום מסוים אפשר לשנות לבוש ובמקום אחר צריך להקפיד יותר, וכדו'. העולה מדברי אלו שלא כדאי להתווכח לפני שאתם נפגשים ולומדים את הל' צניעות ובהתאם להדרכה של רב ת"ח שיודע בדברים, וכדאי ששניכם תסכמו על הרב הזה שהוא ינחה אתכם בנושא, וכך תדעו את ההלכה על בוריה. ואני בטוח שאם יש בינכם אהבה, אחווה ורעות אפשר להגיע לידי הסדר מסודר.

בכל מקרה צריך לדעת שכפיה ונקמה אין מקומם בחיי בני זוג, הדברים הללו הורסים את הזוגיות, לכן אפשר להתווכח (לפעמים) אבל נקמה וכפיה לא מועילות אלא מזיקות מאד. לכן הוציאו מביתכם את שתי המדות הגרועות הללו. תחיו את חייכם בשמחה ואושר. מותר להתווכח בכבוד, ובייחוד בנושא כזה כדאי להתייעץ כפי שכתבתי.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן