צניעות בלבוש: איך מתגברים על התסכול?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/05/21 00:56 כד באייר התשפא

שאלה

שלום. אני מקווה שזה המקום הנכון להתייעצות.

אני כרגע נמצאת בתהליך התחזקות מלפני שנה , הייתי מנהלת אורח חיים כמעט חילוני (מכנסיים, אי שמירת כשרות, וכו..)

התחתנתי מאז ואני שמחה בהתחזקות שלי ומאוד אוהבת את הדרך הזו אבל במקום שאני נמצאת עכשיו אני מרגישה שאני לוקחת את הדברים מהר מדי . עברתי לחצאיות תקניות , אני שמה כיסוי ראש מלא אבל אני מרגישה שאני נלחצת עם עניין החולצות אחרי המרפק למרות שזו ההלכה וזה גדול ממני יותר מדי. כל פעם שאני מנסה להסביר לבעלי או לרב שלנו הם פשוט אומרים לי "ככה חייב", אבל לא בדיוק מבינים שיש לי רגשות ותחושת עומס, ואני לא יודעת מה לעשות אבל פשוט מרגישה שזה יותר מדי . מתוסכלת ואין לי עם מי לדבר על זה . מה אני יכולה לעשות

אני מנסה לתת מעצמי בהכל וכמה שאני יכולה, אבל אני כבר לא רגישה שאני עושה דרך מסויימת כי אני רק חושבת על הקושי שבזה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום יקרה.

את נשמעת בחורה מדהימה!

לעבור תהליך אישי של התחזקות, יחד עם שינויים בחיים כמו חתונה זה לא פשוט בכלל.. כל החיים משתנים, וגם המראה שלך- כיסוי ראש, חצאיות.. אין ספק שעברת כבר דרך משמעותית מאוד!

תסתכלי אחורה ותראי איזה דרך עברת, איפה היית ואיפה את היום, ומותר לך להיות גאה בעצמך!

צניעות היא נושא נורא אישי.

נכון שבסוף יש את ההלכה שמגדירה לנו קווים הלכתיים לגבי מה צריך לכסות ואיך, אבל עדיין.. זה דורש מאיתנו לשנות סגנון לבוש, לכסות את הגוף שאנחנו אוהבות, אולי גם לייצג משהו מסויים שלא תמיד מתחברים אליו..

כשאנחנו נכנסות למקום של לחץ, התגובה הטבעית היא להתנגד מסיבה מאוד פשוטה- הנפש שלנו לא אוהבת להרגיש לחץ, בטבע שלנו אנחנו אוהבות להרגיש חופשיות לעשות ולבחור את מה שאנחנו רוצות.

לכן ההצעה שלי היא קודם כל לנסות להרפות את הלחץ. את יכולה לנסות להסביר לבעלך שהנושא מלחיץ אותך, ושאת רוצה את הזמן והדרך שלך לעבור את התהליך הזה (וכמובן- שתשמחי שהוא ייקח בו חלק ויהיה שותף איתך..). תזכרי שבעלך והרב לא נמצאים במקום שלך- הם רואים את הדברים בצורה יותר הלכתית, ואת יותר מרגישה, וזה בסדר גמור!

אחרי שהלחץ מבחוץ ירד תוכלי לשבת עם עצמך ולשאול- איפה הרצון שלך נמצא?

האם את אומרת- אני רוצה להגיע למקום שבו אני מכסה את המרפק, אבל כרגע קשה לי, או שאת מרגישה שזה עניין שאת בכלל לא רוצה?

השאלה הזאת כבר מכוונת אותך בדרך-

אם את יודעת שזה מקום שאת רוצה להגיע אליו ורק קשה לך כרגע, החשיבה צריכה להיות-

מה בדיוק קשה לך?

את מרגישה שאת עושה משהו שהוא לא את? את לא אוהבת את הסגנון לבוש? את מפחדת ממה יגידו?

ואם את מרגישה שאת בכלל לא רוצה להגיע למקום הזה של מרפקים מכוסים השאלה תהיה-

למה את לא רוצה? מה בדיוק מפריע לך? מה הנקודה שבה את מרגישה שהצניעות סותרת את האישיות /האמונה/ האופי שלך?

אחרי שתביני איפה הרצון שלך נמצא, תוכלי להחליט מה הצעד הבא. האם את רוצה לנסות להתחזק בהבנה של ההלכה, לנסות להבין מה עומד מאחוריה דרך שיחות, ספרים, סרטונים..

את יכולה גם להכנס לאתרים של מעצבות דתיות ולראות בגדים שאת אוהבת, בלי המחשבה של "אני חייבת לכסות את המרפק". פשוט לחפש סגנון שאת אוהבת ומתחברת אליו, בגדים שתרגישי בהם טוב ונוח, ולהתחיל מהם, צעד צעד.

אם את מרגישה שאת לא מתחברת לעניין הזה, את יכולה לחשוב איך את מדברת עם בעלך ומסבירה לו את הקושי שלך, ואתם מוצאים ביחד דרך משותפת שטובה לשניכם.

תזכרי שבסוף ההלכה לא גדולה עלינו, היא מותאמת בדיוק בשבילנו- כדי שנוכל לחיות את החיים בצורה הכי טובה.

העבודה שלנו היא למצוא את הדרך האישית שלנו בתוכה. לראות איך אני מתחברת וחיה את החיים שלי לאור ההלכה.

מותר להגיד שקשה, מותר גם לעשות תהליכים, אבל הכי חשוב לכוון כל הזמן את הרצון שלנו למקום הכי טוב ונכון.

מוזמנת בהמשך לדברים לעיין בהתייחסות של הרבנית אוריה מבורך לנושא ההלכתי והתפיסתי של צניעות בלבוש, עם הנחיות מפורטות לאלה שבוחרות בהלכות היותר מקילות בתחום:

https://www.makshivim.org.il/post/%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A7%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%A6%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%95%D7%A9

עברת כבר דרך ארוכה, עשית תהליכים משמעותיים מאוד! בע"ה תצליחי גם בצעד הבא בדרך הזאת.

אם תרצי להתייעץ שוב או לפרט יותר על הקושי את מוזמנת לפנות אלינו בשמחה!

בהצלחה גדולה!

נעמה

(21)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן