כללי צניעות לבנים, וכיסוי ראש לנשים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 06/12/21 00:06 ב בטבת התשפב

שאלה

שלום רב,

יש לי שתי שאלות

1. לבנים יש כללי צניעות? אם כן מה הם?

2. מה הכללים לכיסויי ראש של נשים? איזה חלק מהשיער מותר להראות(אם בכלל)

תודה רבה!

תשובה

שלום לך.

ראשית, תודה שפנית אלינו בשאלה חשובה. היא מעידה על רצון טוב לקדושה וצניעות. אשריך.

צניעות לבנים

בוודאי שיש לבנים כללי צניעות. חלקם מופיעים בשו"ע (סימנים ב, ג, עד - עו, צא, רמ, רמא), וחלקם בספרי המוסר. הכללים העיקריים הם שאין לאדם ללכת כשהוא ערום אפילו בביתו, שלא יהיה בגילוי ראש, בוודאי שלא יהיה כך בזמן תפילה, ברכות או לימוד תורה. בנוסף, ראוי לו ללכת בבגדים נקיים ומכובדים ולא בבגדים יקרים או כאלו המושכים את העין, או המביאים לידי גאווה.

כיסוי ראש לבנות

ישנם דעות ומנהגים שונים בעניין סוג וגודל הכיסוי הנדרש, ולכן זה תלוי במידה רבה במה שנהגו בבית אמך, או בקהילה שלכם. לדעת השו"ע (אבן העזר, סימן כא, ב) והרמב"ם (הלכות אישות פרק כד, יא - יב) יש לכסות את כל הראש. כך פוסק גם המשנה ברורה (סימן עה ס"ק יד).

גם לגבי מה שמותר להוציא מכיסוי הראש יש מחלוקת. יש שפסקו שהאיסור אפילו על פחות מטפח של שערות ויש שפסקו שאפילו יותר מטפח מותר (כל עוד רוב השיער מכוסה), ויש שהתירו רק רוחב 2 אצבעות בקדמת הראש. יוצא שכל הפוסקים העיקריים מחייבים לכסות את כל הראש, ולכל הפחות את רוב הראש. הכל תלוי במנהג קהילתכם.

ויש פאה נוכרית, שגם היא נתונה במחלוקת פוסקים גדולה, ולכן הכל תלוי לפי מנהג קהילתכם.

שתזכו לחיות חיים של קדושה וצניעות תמיד!

בהצלחה,

אבי