צום תשעה באב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/08/22 10:45 יא באב התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת אם אני יכולה לשתות מים במהלך הצום מפני שמאוד קשה לי בלי מים במיוחד בימים האלה שחם מאוד אני כל יום שותה הרבה מים והגרון שלי מתייבש מהר, לכן רציתי לדעת האם זה יהיה בסדר לצום ולא לאכול אבל כן לשתות?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מי ששותה מים לא צם. צום פרושו לא לאכול ולא לשתות דבר.

אם בגלל אובדן נוזלים אתה נהיה חלש מאוד ממש חולה. אתה לא צריך להמשיך לצום מפני שחולה לא חייב לצום. אבל כל עוד אתה לא חלש עד כדי כך תמשיך לצום.

הדרך הנכונה במקרה כמו שלך - מלבד הליכה לבית הכנסת, לא להסתובב, להשאר בבית בחדר ממוזג, ככה לא תרגיש את החום.