צום והפרעות אכילה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/07/22 22:43 טו בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אספר על עצמי לפני השאלה, אני מעל שנתיים מתמודדת עם הפרעות אכילה ואנורקסיה בחצי שנה האחרונה אני נמצאת בתהליך של החלמה.

כידוע צום י״ז בתמוז יוצא בראשון הקרוב והתזונאית שלי המליצה לי לא לצום

(צום תענית אסתר כן צמתי אך התזונאית לא הייתה בעד)

ורציתי לשאול מה כדאי לי לעשות?

תודה רבה.

תשובה

שלום רב

כל הכבוד על ההתמודדות. זהו מצב נפשי לא קל, וכשאת כותבת שאת בתהליך של החלמה זה משמח מאד!

באופן כללי, התמודדות עם אנורקסיה נחשבת כ'פיקוח נפש', ולכן עלייך להקשיב לתזונאית בכל דבר וענין, בודאי כאשר מדובר בצום שחיובו הוא מדרבנן.

בהצלחה רבה!

טוביה