צדקה

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 05/04/17 20:27 ט בניסן התשעז

שאלה

יש לי אבא באמת צדיק. הוא עובד בעבודה כל שהיא והרבה פעמים כלפי אנשים מסכנים ועושה הרבה ממנה בהתנדבות. הבעיה היא שאנחנו ברוך ה´ משפחה גדולה מאוד עם הרבה ילדים קטנים והמצב הכלכלי שלנו לא משהו ומרגיש שזה נובע בגלל מה שהזכרתי לעיל. השאלה היא מה יותר חשוב. האם אבי צריך לעזור לאנשים בכך שהוא עושה בהתנדבות אבל זה בא על חשבון המשפחה, או שהכי חשוב זה המשפחה?

תשובה

אני יכול לענות תשובה, אבל היא תהיה מנותקת כיוון שאיני מכיר את המציאות כלל. אני ממליץ שתדברו על כך עם אבא באופן גלוי ובנחת. תתכננו מראש ביניכם איך השיחה תתבצע על מנת שלא ירגיש מותקף והמסר שאתם רוצים להעביר יעבור.