צדקה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/03/20 21:27 יד באדר התשפ

שאלה

(השאלה מופנת לכל רב שהוא , אין רב ספציפי)

שלום ,

בעלי ואני משתכרים באופן שגורם לנו לגמור את החודש עם מינוס .

בעלי מאוד רוצה לתת "מעשר" אבל אני טוענת שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לתת כלכך הרבה ומבקשת לתת סכום סמלי (כ-100 שקל) בחודש .

לאחרונה קיבלנו עזרה כלכלית ובעלי רוצה לתת מהסיוע 10 אחוזים אבל גם עכשיו אמרתי לו שניתן מה שיאפשר לנו לנשום כלכלית גם אם זה רק 100 שקלים.

אודה לתשובת רב - מה ההלכה / התורה אומרת על צדקה כשמדובר במשפחה (זוג הורים ו2 ילדים קטנים) שמרוויחה משכורות קטנות .

תודה רבה וחג שמח

ג'ולי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריכם ישראל, את דואגת למשפחה ויציבותה ואישך דואג לעניים ונזקקים, כך שכולם מתכוונים לטוב ורוצים להרבות בצדקה.

מכיוון שמעשר כספים הוא מנהג חשוב ומקובל, על כן צריך להשתדל לקיימו, אבל משפחה שיש רק הכנסות קטנות פטורה ממעשר וחיייבת רק בצדקה. גודל הצדקה כתוב ברמ"א שהוא לפחות שקל וחצי. אבל נראה שראוי לתת יותר. כפי האפשר. על כן לפי הנתונים שנמסרו אתם פטורים ממעשר כספים וחייבים רק בצדקה. אולם אם קבלתם מתנה מסוימת ממנה ראוי לתת מעשר כספים, אבל אפשר להחשיב בתוך המעשר כספים גם צרכי ילדים שאינם אוכל (כגון תוספת ותגבור למוד תורני, תהילים וכ').

פורים שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ