צדקה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 13/04/21 15:56 א באייר התשפא

שאלה

שלום הרב,

אני עובדת בקופה בקצביה והיה אדם אחד ששילם לי כסף. החשבון יצא לו 67 שקל הוא הביא לי 70 ואמר שאת השאר לשים בקופת צדקה.אחרי כמה שניות ראיתי שהיה שם עוד 20 שקל נוספים בטעות ניסיתי לחפש אותו אבל הוא כבר הלך.השאלה שלי היא אם אני צריכה לשים את הכסף בקופת צדקה כי הוא אמר שהשאר לקופת צדקה, או שאני יכולה לקחת אותו בעצמי כי הוא בעצם לא ידע שיש לו שם עוד 20 שקלים ולא התכוון שאשים אותם בקופה. אשמח לתשובה מהרב תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

את צריכה כרגע לשמור את הכסף אצלך לתקופה מסוימת, שאם וכאשר אותו אדם יחוזר תשיבי לו את כספו, ותקימי בכך את מצוות "השבת אבידה".

ואם וכאשר יעבור הזמן והוא לא יגיע, עלייך להניח את כל העודף בקופת הצדקה, שכנראה זו הייתה מחשבתו הראשונה.

ברכה והצלחה