פרקי אבות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/04/20 13:29 כג בניסן התשפ

שאלה

היי רשום כל העושה מצוה אחת קונה פרקליט אחד וכו וכל העושה עבירה קורונה לו קטגור אחד

השאלה היא

1. מה ההבדל בין פרקליט לסגור ?

2. למה לא רשום סנגור שהרי המילה הזו יותר רווחת ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

פרקליט זה עו"ד דין, בשם הכולל, יכול להיות סנגור, יכול להיות קטגור, ואילו סנגור זה מי שמסנגר במשפט על הנתבע. העושה מצווה אחת קונה לו פרקליט לכל הדברים והדינים ואילו הסנגור הוא רק לדבר מסויים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ