פלטה מבשר/חלב

חדשות כיפה רבני כושרות 07/05/21 02:24 כה באייר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם מותר לשים הלפטה גם חלבי וגם בשרי(לא ישרות כמובן. בתוך תבנית /סיר).

והאם מותר באותה שבת עצמה (שאין אפשרות לנקות את הפלטה) בנפרד-בערב שבת חלבי, בבוקר שבת בשרי.

תודה. רבה ושבת שלום

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

מותר לשים על פלטת השבת גם חלבי וגם בשרי בשלשה תנאים:

1. הכלים אינם נוגעים זה בזה.

2. לא מכסים יחד את כלי הבשר והחלב בכיסוי משותף.

3. תחתית הפלטה נקיה.

בברכה

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן